1. ACTIVITATEA 1 !!!!


1)

NUME
FOTOGRAFIE
CONTRIBUTI
INF.IMPORTANTE
SURSA

Thomas Edison


În anul 1879 inventează becul cu incandescență. iar în anul 1880 realizează prima distribuție de energie electrică instalând o centrală electrică pe pachebotul transatlantic "Columbia", care a devenit astfel prima navă iluminată electric.
Thomas Alva Edison (n.11 februarie1847- d.18 octombrie1931) a fost un important inventator și om de afaceri american al sfârșitului de secol XIX și început de secol XX. A fost cunoscut și ca "Magicianul din Menlo Park", fiind și cel mai prolific inventator al timpului prin aplicarea practică a descoperirilor științifice (1903 brevete).
Thomas Edison s-a născut la 11 februarie1847 în Milano, Ohio, al șapte-lea copil și ultimul al lui Samuel și Nancy Edison. Când Edison a făcut șapte ani familia sa s-a mutat la Port Huron, Michigan.

Wikipedia, the free encyclopedia

Ellen Ochoa


Ochoa a devenit primul non-hispanici femeie din lume pentru a merge în spațiu.
Ochoa a fost selectat de NASA în ianuarie 1990 și a devenit un astronaut în iulie 1991.
Ellen Ochoa a fost recunoscută în timpul activităților non-hispanici Heritage Luna in Cleveland, Ohio, pe 14 septembrie 2011.

Wikipedia, the free encyclopedia

Jacob Rabinow


În acest timp, Rabinow a inventat și brevetat o serie de dispozitive revoluționare.Printre acestea se numără în primul rând mass-media în formă de disc de stocare magnetice pentru calculatoare (1954), ambreiajul cu particule magnetice (1956), primul fonograf liniară (1959), primul ceas de auto-reglementare (1960) și faimoasa masina lui de lectură " "(1960), care a fost primul care a folosit "principiul cel mai bun meci", și a fost baza pentru citirea, sortare și prelucrare a utilaje folosite în prezent de bănci și oficii poștale.
În 1964, compania Rabinow a aderat Control Data Corporation (CDC), și până în 1972 a fost vicepreședinte al CDC și șef al Laboratorului de Dezvoltare Rabinow avansată.În 1968 Rabinow format compania RABCO pentru fabricarea fonografe în linie dreaptă, iar compania a fost ulterior cumparata de Harman Kardon Corporation .În 1972 sa întors la BNS, unde a fost inginer șef de cercetare până la pensionare, în 1989.

Wikipedia, the free encyclopedia

Charles Macintosh


El a dedicat tot timpul liber pentru știință , în special în chimie , și înainte de el a fost douăzeci demisionat clerkship sa de a lua la fabricarea de produse chimice. In aceasta el a fost un mare succes, inventa diverse procese noi. Experimentele sale cu unul dintre produsele-de de gudron , nafta , a dus la inventarea de țesături impermeabile, esența de brevet lui fiind cimentarea de două grosimi de (India) naturale de cauciuc împreună, cauciucul fiind făcute solubile prin acțiunea petrolul. Pentru diferitele sale descoperiri chimice el a fost, în 1823, ales membru al Royal Society .
In 1828, el a devenit un partener cu James Beaumont Neilson într-o firmă de a exploata brevet din urmă pentru explozia cald suflare de furnale, care salvate considerabil asupra consumului de combustibil.
Macintosh căsătorit, în 1790, Mary Fisher, fiica lui Alexandru Fisher un comerciant de Glasgow.Charles Macintosh a murit în 1843, la Dunchattan , Scoția, și a fost îngropat în cimitirul deCatedrala Glasgow . [2]

Wikipedia, the free encyclopedia