NTREBAREA1
  • Care erau performantele primului calculator?
RASPUNS1
A fost primul calculator electronic de uz general. Era un calculator numeric (digital), Turing-complet, capabil de a fi reprogramat pentru a rezolva o gamă largă de probleme calculatorii.[3] ENIAC a fost proiectat și construit pentru a calculat tabele balistice pentru laboratorul de.
INTREBAREA2
  • Cine a inventat primul circuit integrat?
RASPUNS2
Jack St. Clair Kilby
INTREBAREA3
  • Cine a inventat tranzistorul?
RASPUNS3
Tranzistorul a fost inventat la Bell Telephone Laboratories din New Jersey la 6 decembrie 1947 de John Bardeen, Walter Houser Brattain, și William Bradford Shockley.
INTREBAREA4
  • Care este sistemul de numeratie in care lucreaza calculatoarele? De ce?
RASPUNS4
Sistemele de numerație folosite de către utilizatorii de calculatoare, în afara de sistemul zecimal, sunt: sistemul binar, sistemul octal și sistemul hexazecimal. Sistemul binar este sistemul de numerație în care lucrează calculatoarele electronice, datorită faptului că nu are decât două cifre, ceea ce duce la o implementare ușoară a calculelor în hardware. Sistemele de numerație octal și hexazecimal sunt folosite deoarece comprimă șirurile lungi de biți din reprezentarea unui număr în baza 2, iar conversia din baza 2 în baza 8 sau 16, 747f59h și invers, se face foarte ușor, fară calcule laborioase.

INTREBAREA5
  • Cand si cum a aparut ideea de retea de calculatoare? Dar de Internet?
RASPUNS5
Termenul World Wide Web, abreviat WWW sau și www, numit scurt și web, care în engleză înseamnă „panza” (de paianjen);
Primul prototip al acestei colecții (mai întâi în format de text simplu) a apărut nu mult înainte de decembrie 1991, când s-a făcut prima lui demonstrație publică
INTREBAREA6
  • Cate generatii de computere exista (aproximativ)? Enumerati performantele computerelor din fiecare generatie.
RASPUNS6
Webul a fost inventat în 1989 la Centrul European de Cercetări Nucleare (CERN) din Geneva, Elveția. Propunerea inițială de creare a unei colecții de documente având legături între ele a fost făcută de Tim Berners-Lee în martie 1989. Propunerea a apărut în urma problemelor de comunicare pe care le întâmpinau echipele de cercetători ce foloseau centrul, chiar și folosind poșta electronică.

Primul prototip al acestei colecții (mai întâi în format de text simplu) a apărut nu mult înainte de decembrie 1991, când s-a făcut prima lui demonstrație publică. Studiul a fost continuat prin apariția primei aplicații grafice Mosaic, în februarie 1993, realizată de cercetătorul Marc Andreessen de la centrul universitar National Center for Supercomputing Applications (NCSA) din orașul Urbana-Champaign din statul federal Illinois, SUA.

In 1904, cunoscutul autor Mark Twain s-a gandit la o metoda de comunicare globala prin care oamenii si-ar putea vorbi si s-ar putea vedea. Visul lui a devenit realitate dupa cateva zeci de ani, cand s-au pus bazele Internetului. 2.100.000.000 oameni sunt, momentan, conectati la reteaua globala. Istoria Internetului onoreaza conceptul gandit de Mark Twain.INTREBAREA7
  • Ce inseamna retele de socializare?
RASPUNS7
O rețea de socializare este, general vorbind, o rețea de persoane cu scopuri comune.
INTREBAREA8
  • Astazi mai sunt inventii si inovatii in domeniul computerelor demne de amintit? Daca da, mentionati cateva dintre ele.
RASPUNS8
Windows 8.